НОВОСТИ КОЛА

19.01.2016
   РАДИОНИЦА ЗА ТКАЊЕ - "ЕТНО КУТАК"

Након завршеног тромјесечног курса ткања, чланице Кола српских сестара "Света Ангелина Српска" из Црњелова отпочело је са реализацијом пројекта чији је циљ оснивање и почетак рада радионице за ткање - "ЕТНО КУТАК".

Након много уложеног рада и труда први резултати су већ видљиви. Набављени су разбоји за ткање, купљена предива, а први радови чланица Кола су већ основани на разбојима. Пронађен је и опремљен простор у коме су своје мјесто пронашле многе старинске рукотворине, простор гдје су своје мјесто пронашли и стари и млади, запослени, незапослени и пензионери, они који обучавају и преносе своја знања и вјештине, али и они који са нестрпљењем уче, мјесто које подсјећа на старе обичаје и традиције наших предака, мјесто које носи дух некадашњих сеоских прела, мјесто чију најљепшу музику чине осмјеси дјеце која се диве радовима својих мама и бака, нестрпљиво ишчекујући неки задатак за своје вриједне ручице, мјесто које окупља многе вриједне руке, кутак домаће радиности, етно кутак у коме је игра нити почела.

Духовник Кола је освештао просторије "Етно кутка", а вриједне ткаље су добиле прилику да у сваку нит уткају своју индивидуалност, љубав, молитву, креативност, и да на тај начин, дајући дио себе, стварају оригиналне рукотворине које ће нам донјети дух старих времена, али ће се преносити са кољена на кољено за будућа поколења. ​​ Свечано отварање радионице се очекује у скоријем периоду.

2016-01-19 - РАДИОНИЦА ЗА ТКАЊЕ - "ЕТНО КУТАК"
НОВОСТИ КОЛА

24.12.2017
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И ЦД-A


КСС "Света Ангелина Српска" је поводом Материцa, дана 24.12.2017. године у просторијама Светосавског дома при храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, организовало промоцију књиге РУСАК - од Флавијана, као и нови ЦД оца Серафим... прочитајте више

07.12.2017
ПОМОЋ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ У СОКОЦУ


У заједничкој акцији кола српских сестара са нашег подручја прикупљено је 4,5 тоне хране, велика количина половне гардеробе, обуће, постељине, новог веша и чарапама за за Психијатријску установу у Гаревцу и Сокоцу.

У... прочитајте више

08.11.2017
МИТРОВДАНСКИ ВАШАР


По позиву организатора Митровданског вашара, учествовали смо на тој манифестацији изложивши своје радове. Искористили смо прилико да наше радове покажемо широј јавности. За учешће смо од организатора добили захвалницу... прочитајте више

11.10.2017
KЊИЖЕВНО ВЕЧЕ


КСС "Света Ангелина Српска" је yгостило четири књижевника из Србије а родом са наших простора: ЦВИЈЕТУ ЈУРИШЕВИЋ, РАДОСАВА ЈОВИЋА; МИЛАНА СТЕВАНОВИЋА И НЕЂУ СТОЈАНОВИЋА.

Тихомир Несторовић је био водитељ књижевне... прочитајте више

24.09.2017
ЗЛАТНЕ РУКЕ ЖЕНА СЕМБЕРИЈЕ


Етно кутак je учествовао на изложби ручних радова испред Центра за културу поводом ослобођења града Бијељине у Другом свјетском рату.

12.09.2017
ЗАВРШЕНО ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ


КСС "Света Ангелина Српска" организовало је акцију "ЗА ЉЕПШЕ ДЈЕТИЊСТВО ЗА ЉЕПШЕ СЕЛО". Радови су почели 15.08.2017. године и завршени су крајем августа. 11.09.2017. године оганизован је пријем дјеце и званишно отварање игралишта.... прочитајте више

24.03.2017
ДРУГО СЕОСКО ПРЕЛО


Дана 23.03.2017. године у новим просторијама радионице ЕТНО КУТАК одржано је и Друго сеоско прело.
Дружење је било у духу добре пјесме, прича за трпезом старих јела.
Присутне су биле чланице свих седам кола са подручја... прочитајте више

15.01.2017
ЕТНО КУТАК- освећење


Освећење просторија радионице уникатно-тканих предмета је обављено 14.01.2017 г. Због болести Преосвећени владика Хризостом, није могао доћи, али су били свештеници: о.Радмило и о.Слободан-Црњелово; о.Васо-Бијељина; о.Митар-Обарска... прочитајте више


Прочитајте остале новости.