НОВОСТИ КОЛА

12.08.2016
   Слава кола српских сестара "Света Ангелина Српска"

11. aвгуста 2016. године прослављена је слава кола српских сестара "Света Ангелина Српска" и уједно одржано Донаторско вече за прикупљање новчаних средстава ради уређења простора за рад радионице ткања ЕТНО КУТАК.
Свечаност је почела вечерњом службом и резањем славског колача. Кум славе је био др.Златко Максимовић са породицом а за кума 2017г се јавио г.Цвијетин Никић.
Након службе уприличен је културно-умјетнички програм пјевачке групе из Црњелова и Јање и дјечијег фолкора из Јање, те изложба радова чланица кола.
За све госте припремљено је послужење а славску атмосферу су увеличали музичари групе "Бисерница".
Желимо истаћи да су у госте дошле чланице кола српских сестара из 12 мјеста Републике Српске, једно удружење жена из Власенице и два удружења жена из Србије-Кузмин и Мали Зворник. Представници многих друштвених организација са којима имамо сарадњу су били наши гости.
У току вечери су додијељене захвалнице за донаторство и сарадњу са колом. Захвалнице су додјељене Мићи Мићићу градоначелнику града Бијељина, куму славе Златку Максимовићу, Горану и Јелици Анђић - великим добротворима и донаторима и прошлогодишњим кумовима, Савјету студената Факултета пословне економије-Бијељина, Ани Николић и Тихомиру Несторовићу.
Toком вечери прикупљено је око 9.000,00 КМ.

12.08.2016. - ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА КОЛА
НОВОСТИ КОЛА

24.12.2017
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И ЦД-A


КСС "Света Ангелина Српска" је поводом Материцa, дана 24.12.2017. године у просторијама Светосавског дома при храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, организовало промоцију књиге РУСАК - од Флавијана, као и нови ЦД оца Серафим... прочитајте више

07.12.2017
ПОМОЋ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ У СОКОЦУ


У заједничкој акцији кола српских сестара са нашег подручја прикупљено је 4,5 тоне хране, велика количина половне гардеробе, обуће, постељине, новог веша и чарапама за за Психијатријску установу у Гаревцу и Сокоцу.

У... прочитајте више

08.11.2017
МИТРОВДАНСКИ ВАШАР


По позиву организатора Митровданског вашара, учествовали смо на тој манифестацији изложивши своје радове. Искористили смо прилико да наше радове покажемо широј јавности. За учешће смо од организатора добили захвалницу... прочитајте више

11.10.2017
KЊИЖЕВНО ВЕЧЕ


КСС "Света Ангелина Српска" је yгостило четири књижевника из Србије а родом са наших простора: ЦВИЈЕТУ ЈУРИШЕВИЋ, РАДОСАВА ЈОВИЋА; МИЛАНА СТЕВАНОВИЋА И НЕЂУ СТОЈАНОВИЋА.

Тихомир Несторовић је био водитељ књижевне... прочитајте више

24.09.2017
ЗЛАТНЕ РУКЕ ЖЕНА СЕМБЕРИЈЕ


Етно кутак je учествовао на изложби ручних радова испред Центра за културу поводом ослобођења града Бијељине у Другом свјетском рату.

12.09.2017
ЗАВРШЕНО ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ


КСС "Света Ангелина Српска" организовало је акцију "ЗА ЉЕПШЕ ДЈЕТИЊСТВО ЗА ЉЕПШЕ СЕЛО". Радови су почели 15.08.2017. године и завршени су крајем августа. 11.09.2017. године оганизован је пријем дјеце и званишно отварање игралишта.... прочитајте више

24.03.2017
ДРУГО СЕОСКО ПРЕЛО


Дана 23.03.2017. године у новим просторијама радионице ЕТНО КУТАК одржано је и Друго сеоско прело.
Дружење је било у духу добре пјесме, прича за трпезом старих јела.
Присутне су биле чланице свих седам кола са подручја... прочитајте више

15.01.2017
ЕТНО КУТАК- освећење


Освећење просторија радионице уникатно-тканих предмета је обављено 14.01.2017 г. Због болести Преосвећени владика Хризостом, није могао доћи, али су били свештеници: о.Радмило и о.Слободан-Црњелово; о.Васо-Бијељина; о.Митар-Обарска... прочитајте више


Прочитајте остале новости.