НОВОСТИ КОЛА

23.11.2011
   Помоћ КСС Србима на Косову и Метохији

Хуманитарна помоћ, прикупљена током септембра и октобра, у акцији коју је покренуло Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова, достављена је на Косово и Метохију.

Акција је покренута по благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Господина Василија, а подржана је од стране милосрдног удружења „Тројеручица“, КСС „Мироносице“ из Бијељине, КСС из Угљевика, СОЗ-а Бијељина, ЦО Прибој, Општине Бијељина, одборника СДС-а у Скупштини општине Бијељина, Дома здравља Бијељина, Дирекције за изградњу града Бијељина, МЗ Доње Црњелово, основних школа „Кнез Иво од Семберије“ из Бијељине и „Свети Сава“ из Црњелова, млинова „Павловић“ из Црњелова, „Стојановић“ из Рухотине, „Видић“ из Црњелова, „Томић“ из Трњака, „Стокић“ из Брчког, предузећâ „Спектар дринк“ из Бијељине, „Александрија“ из Зворника, „Телрад“ из Бијељине, „Крушик“ из Бијељине, „Мега дрво“ из Бијељине, „Фалкон“ из Бијељине, Водовод и канализација“ из Бијељине, „Мојић“ из Бијељине, „Јовановић комерц“ из Бијељине, те других приватних субјеката и физичких лица са подручја Семберије.

Хуманитарна помоћ која је прикупљена у виду хране (24 тоне) и мање количине хигијенских средстава, достављена је НВО „Мајка Девет Југовића“, са сједиштем у Грачаници, за потребе народних кухиња које дјелују на подручју Косова и Метохије, под окриљем Епархије рашко-призренске, а с циљем помоћи угроженом српском становништу у овој јужној српској покрајини.

Нажалост, иако је прибављена сва потребна и тражена документација за достављање хуманитарне помоћи из Републике Српске српском народу на Косову и Метохији, царина на граничном прелазу Сремска Рача није дозволила транспорт 3 тоне кромпира кроз Србију, па је исти, након два дана неоправданог задржавања, враћен са граничног прелаза назад у Републику Српску а преостала роба је транспортована до одредишта и без ометања ушла на Косово и Метохију.

Храна је испоручена у Прековце, општина Ново Брдо, гдје се налази централни магацин за снабдијевање шест народних кухиња које свакодневно хране 2000 људи. Дио новчаних средстава у износу од 600 €, уручен је, преко надлежног парохијског свештеника, за три породице у Призрену, док су преостала новчана средства у износу од 1190 €, уручена госпођи Светлани Стевић, за потребе материјално најугроженијих и вишечланих породица у општини Ново Брдо.

Чланице КСС су имале прилику и да се лично упознају са тешким условима живота српског народа на Косову и Метохији као и са условима у којима борави монаштво у неким од косовско-метохијских манастира.

Помоћ је са великом радошћу дочекана од стране наше браће и сестара на Косову и Метохији, а надамо се да ова акција неће бити посљедња, већ да ћемо и убудуће на дјелу показивати своје милосрђе и хришћанско човјекољубље.

23.11.2011. - Помоћ КСС Србима на Косову и Метохији
НОВОСТИ КОЛА

24.12.2017
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И ЦД-A


КСС "Света Ангелина Српска" је поводом Материцa, дана 24.12.2017. године у просторијама Светосавског дома при храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, организовало промоцију књиге РУСАК - од Флавијана, као и нови ЦД оца Серафим... прочитајте више

07.12.2017
ПОМОЋ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ У СОКОЦУ


У заједничкој акцији кола српских сестара са нашег подручја прикупљено је 4,5 тоне хране, велика количина половне гардеробе, обуће, постељине, новог веша и чарапама за за Психијатријску установу у Гаревцу и Сокоцу.

У... прочитајте више

08.11.2017
МИТРОВДАНСКИ ВАШАР


По позиву организатора Митровданског вашара, учествовали смо на тој манифестацији изложивши своје радове. Искористили смо прилико да наше радове покажемо широј јавности. За учешће смо од организатора добили захвалницу... прочитајте више

11.10.2017
KЊИЖЕВНО ВЕЧЕ


КСС "Света Ангелина Српска" је yгостило четири књижевника из Србије а родом са наших простора: ЦВИЈЕТУ ЈУРИШЕВИЋ, РАДОСАВА ЈОВИЋА; МИЛАНА СТЕВАНОВИЋА И НЕЂУ СТОЈАНОВИЋА.

Тихомир Несторовић је био водитељ књижевне... прочитајте више

24.09.2017
ЗЛАТНЕ РУКЕ ЖЕНА СЕМБЕРИЈЕ


Етно кутак je учествовао на изложби ручних радова испред Центра за културу поводом ослобођења града Бијељине у Другом свјетском рату.

12.09.2017
ЗАВРШЕНО ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ


КСС "Света Ангелина Српска" организовало је акцију "ЗА ЉЕПШЕ ДЈЕТИЊСТВО ЗА ЉЕПШЕ СЕЛО". Радови су почели 15.08.2017. године и завршени су крајем августа. 11.09.2017. године оганизован је пријем дјеце и званишно отварање игралишта.... прочитајте више

24.03.2017
ДРУГО СЕОСКО ПРЕЛО


Дана 23.03.2017. године у новим просторијама радионице ЕТНО КУТАК одржано је и Друго сеоско прело.
Дружење је било у духу добре пјесме, прича за трпезом старих јела.
Присутне су биле чланице свих седам кола са подручја... прочитајте више

15.01.2017
ЕТНО КУТАК- освећење


Освећење просторија радионице уникатно-тканих предмета је обављено 14.01.2017 г. Због болести Преосвећени владика Хризостом, није могао доћи, али су били свештеници: о.Радмило и о.Слободан-Црњелово; о.Васо-Бијељина; о.Митар-Обарска... прочитајте више


Прочитајте остале новости.