НОВОСТИ КОЛА

02.09.2013
   Поклоничко путовање у Манастир Острог

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Господина Хризостома, вјерници из Црњелова су посјетили Манастир Острог и друге светиње Црне Горе и Херцеговине.

Послије одслуженог Акатиста светом Василију Острошком у храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, вјерници су се, предвођени јерејем Радмилом Радовић, упутили у Манастир Житомислић гдје су се поклонили моштима светих мученика Житомислићких. Након уприличеног послужења, упутили су се у Манастир Завалу, гдје су срдачно дочекани. Поред физичког окрепљења имали су прилику и да се духовно укријепе поукама оца Василија, игумана ове свете обитељи у којој се и свети Василије Острошки духовно изграђивао. На даљем путовању су посјетили цркву у селу Мркоњићима, која је изграђена на темељима родне куће светог Василија као и гроб блаженоупокојене Ане Јовановић, мајке овог великог светитеља и угодника Божијег. У поподневним часовима су обишли манастир Тврдош, у коме је свети Василије Острошки започео свој монашки подвиг, а након тога су имали прилику да посјете и Саборну цркву у Требињу. По доласку у свету обитељ Острошку поклонили су се нетљеним моштима светог Василија Острошког Чудотворца, а били су у прилици и да присутвују вечерњем богослужењу и светој Литургији под сводовима ове велике светиње и духовног извора воде живе, коме притичу вјерници из читавог свијета.

У повратку из манастира Острог, обишли су манастир Ждребаоник, гдје су се поклонили моштима светог Арсенија Сремца а потом и манастир Пиву у коме се чува дио моштију светог краља Уроша. Послије послужења, које је уприличено у овом манастиру, вјерници су се, духовно укријепљени и испуњени миром и радошћу у Духу Светом, вратили назад у Црњелово.

Нажалост, и ове године су доживјели велику непријатност на прилазном путу ка манастиру Острог, јер су радници туристичке организације општине Даниловград захтијевали наплату „излетничке“ таксе за боравак вјерника у самом манастиру, а све под пријетњом предузимања „законских мјера“ државе Црне Горе уколико то не буде учињено.

02.09.2013. - Поклоничко путовање у манастир Острог
НОВОСТИ КОЛА

24.12.2017
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И ЦД-A


КСС "Света Ангелина Српска" је поводом Материцa, дана 24.12.2017. године у просторијама Светосавског дома при храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, организовало промоцију књиге РУСАК - од Флавијана, као и нови ЦД оца Серафим... прочитајте више

07.12.2017
ПОМОЋ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ У СОКОЦУ


У заједничкој акцији кола српских сестара са нашег подручја прикупљено је 4,5 тоне хране, велика количина половне гардеробе, обуће, постељине, новог веша и чарапама за за Психијатријску установу у Гаревцу и Сокоцу.

У... прочитајте више

08.11.2017
МИТРОВДАНСКИ ВАШАР


По позиву организатора Митровданског вашара, учествовали смо на тој манифестацији изложивши своје радове. Искористили смо прилико да наше радове покажемо широј јавности. За учешће смо од организатора добили захвалницу... прочитајте више

11.10.2017
KЊИЖЕВНО ВЕЧЕ


КСС "Света Ангелина Српска" је yгостило четири књижевника из Србије а родом са наших простора: ЦВИЈЕТУ ЈУРИШЕВИЋ, РАДОСАВА ЈОВИЋА; МИЛАНА СТЕВАНОВИЋА И НЕЂУ СТОЈАНОВИЋА.

Тихомир Несторовић је био водитељ књижевне... прочитајте више

24.09.2017
ЗЛАТНЕ РУКЕ ЖЕНА СЕМБЕРИЈЕ


Етно кутак je учествовао на изложби ручних радова испред Центра за културу поводом ослобођења града Бијељине у Другом свјетском рату.

12.09.2017
ЗАВРШЕНО ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ


КСС "Света Ангелина Српска" организовало је акцију "ЗА ЉЕПШЕ ДЈЕТИЊСТВО ЗА ЉЕПШЕ СЕЛО". Радови су почели 15.08.2017. године и завршени су крајем августа. 11.09.2017. године оганизован је пријем дјеце и званишно отварање игралишта.... прочитајте више

24.03.2017
ДРУГО СЕОСКО ПРЕЛО


Дана 23.03.2017. године у новим просторијама радионице ЕТНО КУТАК одржано је и Друго сеоско прело.
Дружење је било у духу добре пјесме, прича за трпезом старих јела.
Присутне су биле чланице свих седам кола са подручја... прочитајте више

15.01.2017
ЕТНО КУТАК- освећење


Освећење просторија радионице уникатно-тканих предмета је обављено 14.01.2017 г. Због болести Преосвећени владика Хризостом, није могао доћи, али су били свештеници: о.Радмило и о.Слободан-Црњелово; о.Васо-Бијељина; о.Митар-Обарска... прочитајте више


Прочитајте остале новости.