НОВОСТИ КОЛА

02.09.2013
   Поклоничко путовање у Манастир Острог

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Господина Хризостома, вјерници из Црњелова су посјетили Манастир Острог и друге светиње Црне Горе и Херцеговине.

Послије одслуженог Акатиста светом Василију Острошком у храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, вјерници су се, предвођени јерејем Радмилом Радовић, упутили у Манастир Житомислић гдје су се поклонили моштима светих мученика Житомислићких. Након уприличеног послужења, упутили су се у Манастир Завалу, гдје су срдачно дочекани. Поред физичког окрепљења имали су прилику и да се духовно укријепе поукама оца Василија, игумана ове свете обитељи у којој се и свети Василије Острошки духовно изграђивао. На даљем путовању су посјетили цркву у селу Мркоњићима, која је изграђена на темељима родне куће светог Василија као и гроб блаженоупокојене Ане Јовановић, мајке овог великог светитеља и угодника Божијег. У поподневним часовима су обишли манастир Тврдош, у коме је свети Василије Острошки започео свој монашки подвиг, а након тога су имали прилику да посјете и Саборну цркву у Требињу. По доласку у свету обитељ Острошку поклонили су се нетљеним моштима светог Василија Острошког Чудотворца, а били су у прилици и да присутвују вечерњем богослужењу и светој Литургији под сводовима ове велике светиње и духовног извора воде живе, коме притичу вјерници из читавог свијета.

У повратку из манастира Острог, обишли су манастир Ждребаоник, гдје су се поклонили моштима светог Арсенија Сремца а потом и манастир Пиву у коме се чува дио моштију светог краља Уроша. Послије послужења, које је уприличено у овом манастиру, вјерници су се, духовно укријепљени и испуњени миром и радошћу у Духу Светом, вратили назад у Црњелово.

Нажалост, и ове године су доживјели велику непријатност на прилазном путу ка манастиру Острог, јер су радници туристичке организације општине Даниловград захтијевали наплату „излетничке“ таксе за боравак вјерника у самом манастиру, а све под пријетњом предузимања „законских мјера“ државе Црне Горе уколико то не буде учињено.

02.09.2013. - Поклоничко путовање у манастир Острог
НОВОСТИ КОЛА

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више

08.01.2019
Божићни ручак у Гаревцу


Благословом Њ.П. Епископа зворничко-тузланског Господина Фотија, у традиционалној акцији "Божићни ручак за ЈУ Гаревац", КСС „Света Ангелина Српска“ у сарадњи са Добротворном организацијом ЕЗТ "Тројеручица" и КСС „Јелена... прочитајте више

31.12.2018
Материце у Горњем Црњелову


У Храму Вазнесења Господњег у Г.Црњелову за празник наших драгих мајки (МАТЕРИЦЕ) чланице КСС Св.Мати Ангелина-Српска уприличиле су скромне поклоне за нашу дјечицу која су тога дана дошла на Литургију.Увијек се од срца... прочитајте више

31.12.2018
Материце у Доњем Црњелову


У Храму посвећеном Рођењу Пресвете Богородице у Доњем Црњелову за празник наших драгих мајки (МАТЕРИЦЕ) чланице КСС Св. Мати Ангелина-Српска уприличиле су скромне поклоне за нашу дјечицу која су тога дана дошла на Литургију.... прочитајте више

02.12.2018
Скупштина КСС


У Недељу 02.12.2018.године у просторијама Светосавског дома при Храму Вазнесења Господњег у Г.Црњелову одржана је 10 Скупштина Кола Српских Сестара Света Ангелина-Српска из Црњелова са следећим дневним редом.
1) Разматрање... прочитајте више


Прочитајте остале новости.