НОВОСТИ КОЛА

09.01.2014
   РЕНОВИРАНА КУЋА ЗА ПОРОДИЦУ КОКАНОВИЋ ИЗ ЦРЊЕЛОВА

Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова, током 2013. године проводило је хуманитарну акцију за реновирање стамбеног објекта породице Кокановић из Горњег Црњелова. Ова петочлана породица је живјела у неадекватним условима, јер Недељко Кокановић, који је ратни војни инвалид и чије је здравље озбиљно нарушено, није био у могућности да самостално побољша животне услове своје породице.

Чланице Кола српских сестара, руковођене искреном хришћанском љубављу и жељом да помогну овој породици и да за троје малољетне дјеце створе прикладне услове живота, покренуле су свеобухватну хуманитарну акцију која је почетком 2014. године успјешно окончана.

Ова акција је проведена у сарадњи са Центром за социјални рад и уз финансијску помоћ Борачке организације Града Бијељина. Акција је подржана и од великог броја мјештана Црњелова, а посебно кроз хуманитарни концерт СКУД-а Црњелово, који је одржан у августу 2013. године да би се прикупила неопходна новчана средства за ову намјену.

Поред ове акције, Коло српских сестара из Црњелова проводи и другу хуманитарну акцију која се огледа у адаптацији стамбеног објекта вишечлане породице Васе Ђурановића из Доњег Црњелова, такође ратног војног инвалида.

09.01.2014. - Реновирана кућа породице Кокановић
НОВОСТИ КОЛА

24.12.2017
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И ЦД-A


КСС "Света Ангелина Српска" је поводом Материцa, дана 24.12.2017. године у просторијама Светосавског дома при храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, организовало промоцију књиге РУСАК - од Флавијана, као и нови ЦД оца Серафим... прочитајте више

07.12.2017
ПОМОЋ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ У СОКОЦУ


У заједничкој акцији кола српских сестара са нашег подручја прикупљено је 4,5 тоне хране, велика количина половне гардеробе, обуће, постељине, новог веша и чарапама за за Психијатријску установу у Гаревцу и Сокоцу.

У... прочитајте више

08.11.2017
МИТРОВДАНСКИ ВАШАР


По позиву организатора Митровданског вашара, учествовали смо на тој манифестацији изложивши своје радове. Искористили смо прилико да наше радове покажемо широј јавности. За учешће смо од организатора добили захвалницу... прочитајте више

11.10.2017
KЊИЖЕВНО ВЕЧЕ


КСС "Света Ангелина Српска" је yгостило четири књижевника из Србије а родом са наших простора: ЦВИЈЕТУ ЈУРИШЕВИЋ, РАДОСАВА ЈОВИЋА; МИЛАНА СТЕВАНОВИЋА И НЕЂУ СТОЈАНОВИЋА.

Тихомир Несторовић је био водитељ књижевне... прочитајте више

24.09.2017
ЗЛАТНЕ РУКЕ ЖЕНА СЕМБЕРИЈЕ


Етно кутак je учествовао на изложби ручних радова испред Центра за културу поводом ослобођења града Бијељине у Другом свјетском рату.

12.09.2017
ЗАВРШЕНО ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ


КСС "Света Ангелина Српска" организовало је акцију "ЗА ЉЕПШЕ ДЈЕТИЊСТВО ЗА ЉЕПШЕ СЕЛО". Радови су почели 15.08.2017. године и завршени су крајем августа. 11.09.2017. године оганизован је пријем дјеце и званишно отварање игралишта.... прочитајте више

24.03.2017
ДРУГО СЕОСКО ПРЕЛО


Дана 23.03.2017. године у новим просторијама радионице ЕТНО КУТАК одржано је и Друго сеоско прело.
Дружење је било у духу добре пјесме, прича за трпезом старих јела.
Присутне су биле чланице свих седам кола са подручја... прочитајте више

15.01.2017
ЕТНО КУТАК- освећење


Освећење просторија радионице уникатно-тканих предмета је обављено 14.01.2017 г. Због болести Преосвећени владика Хризостом, није могао доћи, али су били свештеници: о.Радмило и о.Слободан-Црњелово; о.Васо-Бијељина; о.Митар-Обарска... прочитајте више


Прочитајте остале новости.