НОВОСТИ КОЛА

19.07.2014
   Подјела помоћи поплављенима

19.07.2014. године почела је подјела хуманитарне помоћи која је 15.07.2014. године стигла из Ротердама (Холандија). Хуманитарна помоћ је прикупљана и пакована при храму Свете Тројице у Ротердаму, а затим упућена у Републику Српску, у село Црњелово, како би посредством Кола српских сестара "Света Ангелина српска" из Црњелова била подјељена поплављеном становништву Семберије.

Пакете помоћи, заједно са чланицама Кола српских сестара "Света Ангелина српска" из Црњелова, 19.07.2014. године поплављеном становништву на просторима Семберије уручио је лично отац Војислав Билбија, намјесник храма Свете Тројице у Ротердаму, и главни организатор ове акције. Првога дана подјеле хуманитарне помоћи, пакети са прехрамбеним и хигијенским производима, одјећом, играчкама, школским прибором, и сл. уручени су за 13 породица у Остојићеву, 21 породицу у Доњем Бродцу, 14 породица у Велином Селу.

Подјела пакета хуманитарне помоћи настављена је и 21.07.2014. године, када су подјељени пакети за 33 породице у Велином Селу. Паковање и подјела пакета помоћи наставиће се и у наредном периоду. Пакети ће бити уручени поплављеном становништву на подручју: Велиног Села, Клиса, Остојићева, Бродца, Јелаза, Дангуба, Балатуна, Нове Јање, према списковима које су Колу српских сестара "Света Ангелина Српска" из Црњелова доставили надлежни парохијски свештеници наведених поплављених подручја.

Више од примљене материјалне помоћи, која је свакако неопходна у овим тренуцима, становнике поплављених подручја Семберије прије свега је дирнула пажња људи који су у Ротердаму прикупљали и паковали хуманитарну помоћ, а међу пакетима помоћи су се могла наћи и многобројна писма подршке и солидарности, људи који су ту помоћ донјели, а прије свега посјета свештеника Војислава Билбије који је из далеке Холандије дошао да им лично уручи помоћ, да им каже коју ријеч утјехе, да им прзжи подршки, да их охрабри, те да им јасно стави до знања да нису сами.

19.07.2014. - ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ ПОПЛАВЉЕНИМА
НОВОСТИ КОЛА

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више

08.01.2019
Божићни ручак у Гаревцу


Благословом Њ.П. Епископа зворничко-тузланског Господина Фотија, у традиционалној акцији "Божићни ручак за ЈУ Гаревац", КСС „Света Ангелина Српска“ у сарадњи са Добротворном организацијом ЕЗТ "Тројеручица" и КСС „Јелена... прочитајте више

31.12.2018
Материце у Горњем Црњелову


У Храму Вазнесења Господњег у Г.Црњелову за празник наших драгих мајки (МАТЕРИЦЕ) чланице КСС Св.Мати Ангелина-Српска уприличиле су скромне поклоне за нашу дјечицу која су тога дана дошла на Литургију.Увијек се од срца... прочитајте више

31.12.2018
Материце у Доњем Црњелову


У Храму посвећеном Рођењу Пресвете Богородице у Доњем Црњелову за празник наших драгих мајки (МАТЕРИЦЕ) чланице КСС Св. Мати Ангелина-Српска уприличиле су скромне поклоне за нашу дјечицу која су тога дана дошла на Литургију.... прочитајте више

02.12.2018
Скупштина КСС


У Недељу 02.12.2018.године у просторијама Светосавског дома при Храму Вазнесења Господњег у Г.Црњелову одржана је 10 Скупштина Кола Српских Сестара Света Ангелина-Српска из Црњелова са следећим дневним редом.
1) Разматрање... прочитајте више


Прочитајте остале новости.