НОВОСТИ КОЛА

19.07.2014
   Подјела помоћи поплављенима

19.07.2014. године почела је подјела хуманитарне помоћи која је 15.07.2014. године стигла из Ротердама (Холандија). Хуманитарна помоћ је прикупљана и пакована при храму Свете Тројице у Ротердаму, а затим упућена у Републику Српску, у село Црњелово, како би посредством Кола српских сестара "Света Ангелина српска" из Црњелова била подјељена поплављеном становништву Семберије.

Пакете помоћи, заједно са чланицама Кола српских сестара "Света Ангелина српска" из Црњелова, 19.07.2014. године поплављеном становништву на просторима Семберије уручио је лично отац Војислав Билбија, намјесник храма Свете Тројице у Ротердаму, и главни организатор ове акције. Првога дана подјеле хуманитарне помоћи, пакети са прехрамбеним и хигијенским производима, одјећом, играчкама, школским прибором, и сл. уручени су за 13 породица у Остојићеву, 21 породицу у Доњем Бродцу, 14 породица у Велином Селу.

Подјела пакета хуманитарне помоћи настављена је и 21.07.2014. године, када су подјељени пакети за 33 породице у Велином Селу. Паковање и подјела пакета помоћи наставиће се и у наредном периоду. Пакети ће бити уручени поплављеном становништву на подручју: Велиног Села, Клиса, Остојићева, Бродца, Јелаза, Дангуба, Балатуна, Нове Јање, према списковима које су Колу српских сестара "Света Ангелина Српска" из Црњелова доставили надлежни парохијски свештеници наведених поплављених подручја.

Више од примљене материјалне помоћи, која је свакако неопходна у овим тренуцима, становнике поплављених подручја Семберије прије свега је дирнула пажња људи који су у Ротердаму прикупљали и паковали хуманитарну помоћ, а међу пакетима помоћи су се могла наћи и многобројна писма подршке и солидарности, људи који су ту помоћ донјели, а прије свега посјета свештеника Војислава Билбије који је из далеке Холандије дошао да им лично уручи помоћ, да им каже коју ријеч утјехе, да им прзжи подршки, да их охрабри, те да им јасно стави до знања да нису сами.

19.07.2014. - ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ ПОПЛАВЉЕНИМА
НОВОСТИ КОЛА

24.12.2017
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И ЦД-A


КСС "Света Ангелина Српска" је поводом Материцa, дана 24.12.2017. године у просторијама Светосавског дома при храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, организовало промоцију књиге РУСАК - од Флавијана, као и нови ЦД оца Серафим... прочитајте више

07.12.2017
ПОМОЋ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ У СОКОЦУ


У заједничкој акцији кола српских сестара са нашег подручја прикупљено је 4,5 тоне хране, велика количина половне гардеробе, обуће, постељине, новог веша и чарапама за за Психијатријску установу у Гаревцу и Сокоцу.

У... прочитајте више

08.11.2017
МИТРОВДАНСКИ ВАШАР


По позиву организатора Митровданског вашара, учествовали смо на тој манифестацији изложивши своје радове. Искористили смо прилико да наше радове покажемо широј јавности. За учешће смо од организатора добили захвалницу... прочитајте више

11.10.2017
KЊИЖЕВНО ВЕЧЕ


КСС "Света Ангелина Српска" је yгостило четири књижевника из Србије а родом са наших простора: ЦВИЈЕТУ ЈУРИШЕВИЋ, РАДОСАВА ЈОВИЋА; МИЛАНА СТЕВАНОВИЋА И НЕЂУ СТОЈАНОВИЋА.

Тихомир Несторовић је био водитељ књижевне... прочитајте више

24.09.2017
ЗЛАТНЕ РУКЕ ЖЕНА СЕМБЕРИЈЕ


Етно кутак je учествовао на изложби ручних радова испред Центра за културу поводом ослобођења града Бијељине у Другом свјетском рату.

12.09.2017
ЗАВРШЕНО ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ


КСС "Света Ангелина Српска" организовало је акцију "ЗА ЉЕПШЕ ДЈЕТИЊСТВО ЗА ЉЕПШЕ СЕЛО". Радови су почели 15.08.2017. године и завршени су крајем августа. 11.09.2017. године оганизован је пријем дјеце и званишно отварање игралишта.... прочитајте више

24.03.2017
ДРУГО СЕОСКО ПРЕЛО


Дана 23.03.2017. године у новим просторијама радионице ЕТНО КУТАК одржано је и Друго сеоско прело.
Дружење је било у духу добре пјесме, прича за трпезом старих јела.
Присутне су биле чланице свих седам кола са подручја... прочитајте више

15.01.2017
ЕТНО КУТАК- освећење


Освећење просторија радионице уникатно-тканих предмета је обављено 14.01.2017 г. Због болести Преосвећени владика Хризостом, није могао доћи, али су били свештеници: о.Радмило и о.Слободан-Црњелово; о.Васо-Бијељина; о.Митар-Обарска... прочитајте више


Прочитајте остале новости.