НОВОСТИ КОЛА

02.12.2014
   СЕДМОЧЛАНА ПОРОДИЦА ЈОСИПОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВА УСЕЉЕНА ЈЕ У СВОЈ НОВИ ДОМ

20.11.2014. године новинари медијске куће РТВ Слобомир из Бијељине урадили су прилог о овој великој акцији коју је покренуло Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова, уз сагласност и благослов ЦО Горње и Доње Црњелово, као и уз подршку Центра за социјални рад из Бијељине, а која је захваљујући заједничком ангажовању породице, родбине, пријатеља, мјештана Црњелова, као и прилозима добрих људи, успјешно доведена до краја, те је седмочлана породица Јосиповић добила свој кров над главом, кров који не прокишњава, а по први пут ова породица је имала гдје да прими госте који су дошли да заједно са њима прославе њихову Крсну славу, њиховог Заштитника и Покровитеља, Светог Архангела Михајла, који је својим Благословом украсио њихов нови дом.

Подсјећамо да је за кратко вријеме урађено много тога. Прибављена је грађа, покривен стамбени објекат, омалтерисан и окречен ходник, омалтерисан, окречен и опремљен дневни боравак, прибављен шпорет и нешто ствари, стављен ламинат, прикључена струја... У току је и прикупљање прилога у школама које похађају дјеца из ове породице, а сљедеће што би требало урадити јесте: опремити купатило, омалтерисати и опремити двије дјечије собе, набавити намјештај.

Пошто је ријеч о великој акцији у коју је уложено око 7.500,00 КМ, овдје ћемо споменути имена приложника, као и људи који су учествовали у овој акцији и помогли њеној реализацији, а којима ће накнадно бити уручене захвалнице. У ову акцију Коло српских сестара из Црњелова је уложило око 3.900,00 КМ, а ријеч је о средствима сталних приложника Кола, а овдје је потребно споменути породицу Анђић Горана из Црњелова која је у овој, 2014. години уплатила прилог Колу у висини од 2.000,00 еура, те фирму ДОО „КонтоПром“ из Бијељине, која је за ову акцију Колу уплатила прилог у висини од 600,00 КМ. Миленко Крсмановић из Горњег Црњелова у овој акцији је учествовао са 2.000,00 КМ којима је плаћен рад мајстора, те набављен материјал: цемент, шљунак, креч, и сл. Такође, многи мјештани Црњелова, комшије, родбина, пријатељи, у акцији су учествовали прилогом у материјалу, намјештану или раду. МЗ Горње Црњелово приложила је ПВЦ прозоре, три велика и један мали, те нов трпезаријски сто, Младен Исаковић донирао је шест нових столица, два половна дјечија кревета, половна улазна врата, Милан Којић једна спољашња улазна врата, четвора унутрашња собна врата (половна), два половна ормара, завјесе, два половна тепиха, даску за пеглање, Миланка Живановић два половна лустера, Стево Јосповић донирао је један дио цријепа, Стојановић Драган кубик пијеска, а прилоге у свом раду дали су и мајстори: Мирко Глигић, свој рад и рад радника на покривању стамбеног објекта у вриједности од 500,00 КМ, ДОО „БИСТРИК“ Бијељина БИСТРИК рад у вриједности од 150,00 КМ на изради прозора који су код њих купљени. Такође, мајстор Добрица Станић је добровољно урадио дио радова (кречења и постављања ламината), Бошко Стевановић дио електро инсталатерских радови, као и Бошко Јеремић - дио радова на постављању ПВЦ и дрвене столарије и таванског поклопца. У ову акцију су се укључиле и школе, и то: ОШ „Свети Сава“ из Црњелова коју похађа Бранко Јосиповић, те Средња Пољопривредна школа из Бијељине коју похађа Марија Јосиповић. По школама се прикупљају новчани прилози, а разредница малог Бранка породици је донирала половно посуђе и чаше.

Заједничком акцијом свих, ова породица је добила нови дом. Дјеца сада без устручавања могу да посјећују своје пријатеље којих тако много имају, јер, како каже њихова бака, сада имају и гдје да их угосте.

Од прилога добрих другара, који се скупља по школама које похађају Бранко и Марија Јосиповић, као и од евентуалних осталих прилога наставиће се акција опремања купатила, те малтерисања и опремања двије дјечије собе чији ће прозори гледати у љепшу и извјеснију будућност за ову породицу, а њихови зидови ће бити обојени осмјесима и радошћу дјеце.

Још једно велико хвала свима који су подржали ову велику акцију, који су учинили да њихова борба постане и наша борба, па је сада и њихова радост, наша заједничка радост.

КСС „Света Ангелина Српска“ Црњелово www.youtube.com/watch?v=cEiR9Yz_9K8

Ранија вијест о акцији: www.crnjelovo.org/index.php?strana=novosti&broj=95
НОВОСТИ КОЛА

24.12.2017
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И ЦД-A


КСС "Света Ангелина Српска" је поводом Материцa, дана 24.12.2017. године у просторијама Светосавског дома при храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, организовало промоцију књиге РУСАК - од Флавијана, као и нови ЦД оца Серафим... прочитајте више

07.12.2017
ПОМОЋ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ У СОКОЦУ


У заједничкој акцији кола српских сестара са нашег подручја прикупљено је 4,5 тоне хране, велика количина половне гардеробе, обуће, постељине, новог веша и чарапама за за Психијатријску установу у Гаревцу и Сокоцу.

У... прочитајте више

08.11.2017
МИТРОВДАНСКИ ВАШАР


По позиву организатора Митровданског вашара, учествовали смо на тој манифестацији изложивши своје радове. Искористили смо прилико да наше радове покажемо широј јавности. За учешће смо од организатора добили захвалницу... прочитајте више

11.10.2017
KЊИЖЕВНО ВЕЧЕ


КСС "Света Ангелина Српска" је yгостило четири књижевника из Србије а родом са наших простора: ЦВИЈЕТУ ЈУРИШЕВИЋ, РАДОСАВА ЈОВИЋА; МИЛАНА СТЕВАНОВИЋА И НЕЂУ СТОЈАНОВИЋА.

Тихомир Несторовић је био водитељ књижевне... прочитајте више

24.09.2017
ЗЛАТНЕ РУКЕ ЖЕНА СЕМБЕРИЈЕ


Етно кутак je учествовао на изложби ручних радова испред Центра за културу поводом ослобођења града Бијељине у Другом свјетском рату.

12.09.2017
ЗАВРШЕНО ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ


КСС "Света Ангелина Српска" организовало је акцију "ЗА ЉЕПШЕ ДЈЕТИЊСТВО ЗА ЉЕПШЕ СЕЛО". Радови су почели 15.08.2017. године и завршени су крајем августа. 11.09.2017. године оганизован је пријем дјеце и званишно отварање игралишта.... прочитајте више

24.03.2017
ДРУГО СЕОСКО ПРЕЛО


Дана 23.03.2017. године у новим просторијама радионице ЕТНО КУТАК одржано је и Друго сеоско прело.
Дружење је било у духу добре пјесме, прича за трпезом старих јела.
Присутне су биле чланице свих седам кола са подручја... прочитајте више

15.01.2017
ЕТНО КУТАК- освећење


Освећење просторија радионице уникатно-тканих предмета је обављено 14.01.2017 г. Због болести Преосвећени владика Хризостом, није могао доћи, али су били свештеници: о.Радмило и о.Слободан-Црњелово; о.Васо-Бијељина; о.Митар-Обарска... прочитајте више


Прочитајте остале новости.