ПОМОЗИМО ПОРОДИЦАМА: КОКАНОВИЋ, ЂУРАНОВИЋ И МИРЧИЋ ИЗ ЦРЊЕЛОВА

 

 

- Породица Кокановић из Горњег Црњелова:

Породица Недељка Кокановића из Горњег Црњелова има пет чланова, од чега троје малољетне дјеце, узраста 9, 5 и 2 године. Нико од чланова породице није запослен, а Недељко Кокановић, као глава породице, лошег је здравственог стања. Сви чланови породице бораве у једној просторији, и живе у јако тешким условима. Циљ ове акције јесте обезбједити и опремити посебан простор за дјецу, оспособити купатило, урадити столарију, обезбједити намјештај, те на тај начин живот ове породице учинити љепшим и безбрижнијим.

   

 

- Породица Ђурановић из Доњег Црњелова:

Породица Ђурановић из Доњег Црњелова броји седам чланова. У кући у којој живе само три  просторије су најминималније опремљене. У једној соби борави двоје дјеце, узраста 12 и 6 година, мајка и отац, у другој су смјештени деда и баба, а у трећој је стриц. Струја је уведена, али није прикључена. Од радова је неопходно урадити сљедеће: омалтерисати просторије,  опремити собе за дјецу, оспособити купатило. Помозимо породици Ђурановић! Обезбједимо им боље услове за живот! Учинимо да дјеца имају љепше дјетињство и безбрижније одрастање!

 

  

 

- Породица Мирчић из Доњег Црњелова:

Двочлана породица Мирчић из Доњег Црњелова, чине мајка Станија (72 године) и кћерка Биљана (42 године), која је иначе особа са посебним потребама. Живе у малој кућици старе градње, са два одјељења скромно опремљена, са дотрајалим зидовима и кровом који прокишњава. Једини извор прихода ове породице јесте новчана помоћ коју Биљана прима од стране Центра за социјални рад, у износу од 200,00 КМ мјесечно. Здравствено стање Станије Мирчић такође је веома лоше. Овој породици потребна је наша помоћ. Циљ акције јесте изградња објекта димензија 6х5 , који би Станији и Биљани обезбједио боље услове за живот.

  

 

  

 

Молимо вас да подржите ову нашу акцију и да заједно помогнемо породицама: Кокановић, Ђурановић и Миричић из Црњелова. Сви заинтересовани могу уплатити новчани прилог на жиро рачун  Кола српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова број: 562-003-81109330-59, отворен код НЛБ Развојне банке. Такође, сви евентуални новчани прилози могу се оставити и у храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, или у храму Рођења Пресвете Богородице у Доњем Црњелову. Прилог у виду материјала за изградњу, адаптацију, реновирање или опремање наведених стамбених објеката такође је добродошао.

Детаљније информације могу се добити позивом на број: 065/849-787, контакт особа Нада Закић, на е–mail адреси ksscrnjelovo@gmail.com, или код надлежних свештеника Црквених општина Горње и Доње Црњелово.

 

Обавјештавају се сви заинтересовани да ће бити одржан и састанак коме ће присуствовати предсједници мјесних заједница Горње и Доње Црњелово, становници Црњелова, мајстори који би требало да обаве планиране радове, а све у циљу постизања договора за што брже и ефикасније извршење постављених циљева и задатака. Датум одржавања наведеног састанка ће накнадно бити познат, а сви заинтересовани ће о томе бити благовремено обавјештени.

 

Подржите нашу акцију! Будимо хумани! Обезбједимо овим породицама боље услове за живот! Уљепшајмо дјеци дјетињство, а њихово одрастање учинимо безбрижнијим!

 

 

                                                                                                КСС „Света Ангелина Српска“ Црњелово