НОВОСТИ КОЛА

19.01.2016
   РАДИОНИЦА ЗА ТКАЊЕ - "ЕТНО КУТАК"

Након завршеног тромјесечног курса ткања, чланице Кола српских сестара "Света Ангелина Српска" из Црњелова отпочело је са реализацијом пројекта чији је циљ оснивање и почетак рада радионице за ткање - "ЕТНО КУТАК".

Након много уложеног рада и труда први резултати су већ видљиви. Набављени су разбоји за ткање, купљена предива, а први радови чланица Кола су већ основани на разбојима. Пронађен је и опремљен простор у коме су своје мјесто пронашле многе старинске рукотворине, простор гдје су своје мјесто пронашли и стари и млади, запослени, незапослени и пензионери, они који обучавају и преносе своја знања и вјештине, али и они који са нестрпљењем уче, мјесто које подсјећа на старе обичаје и традиције наших предака, мјесто које носи дух некадашњих сеоских прела, мјесто чију најљепшу музику чине осмјеси дјеце која се диве радовима својих мама и бака, нестрпљиво ишчекујући неки задатак за своје вриједне ручице, мјесто које окупља многе вриједне руке, кутак домаће радиности, етно кутак у коме је игра нити почела.

Духовник Кола је освештао просторије "Етно кутка", а вриједне ткаље су добиле прилику да у сваку нит уткају своју индивидуалност, љубав, молитву, креативност, и да на тај начин, дајући дио себе, стварају оригиналне рукотворине које ће нам донјети дух старих времена, али ће се преносити са кољена на кољено за будућа поколења. ​​ Свечано отварање радионице се очекује у скоријем периоду.

2016-01-19 - РАДИОНИЦА ЗА ТКАЊЕ - "ЕТНО КУТАК"
НОВОСТИ КОЛА

18.01.2020
НОВА КУЋА ЗА ПОРОДИЦУ КОКАНОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВА


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ успјешно је реализовало још једну, у низу бројних акција стамбеног збрињавања породица које живе у веома тешким условима.

Захваљујући Цицану Вучковићу из Горњег... прочитајте више

29.12.2019
MATEРИЦЕ


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ je поводом Материца након Свете Литургије подјелило присутној дјеци поклоне.

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници у Гаревцу


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева (100 КМ), КСС "Света Марија Магдалина" из Угљевика (100 КМ), КСС "Света Јелена Дечанска"... прочитајте више

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници Соколац


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева, КСС "Царица Милица" из Дервенте, КСС "Мајка Јевросима" из Брчког, КСС "Света Марија... прочитајте више

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више


Прочитајте остале новости.