НОВОСТИ КОЛА

23.11.2011
   Помоћ КСС Србима на Косову и Метохији

Хуманитарна помоћ, прикупљена током септембра и октобра, у акцији коју је покренуло Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова, достављена је на Косово и Метохију.

Акција је покренута по благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Господина Василија, а подржана је од стране милосрдног удружења „Тројеручица“, КСС „Мироносице“ из Бијељине, КСС из Угљевика, СОЗ-а Бијељина, ЦО Прибој, Општине Бијељина, одборника СДС-а у Скупштини општине Бијељина, Дома здравља Бијељина, Дирекције за изградњу града Бијељина, МЗ Доње Црњелово, основних школа „Кнез Иво од Семберије“ из Бијељине и „Свети Сава“ из Црњелова, млинова „Павловић“ из Црњелова, „Стојановић“ из Рухотине, „Видић“ из Црњелова, „Томић“ из Трњака, „Стокић“ из Брчког, предузећâ „Спектар дринк“ из Бијељине, „Александрија“ из Зворника, „Телрад“ из Бијељине, „Крушик“ из Бијељине, „Мега дрво“ из Бијељине, „Фалкон“ из Бијељине, Водовод и канализација“ из Бијељине, „Мојић“ из Бијељине, „Јовановић комерц“ из Бијељине, те других приватних субјеката и физичких лица са подручја Семберије.

Хуманитарна помоћ која је прикупљена у виду хране (24 тоне) и мање количине хигијенских средстава, достављена је НВО „Мајка Девет Југовића“, са сједиштем у Грачаници, за потребе народних кухиња које дјелују на подручју Косова и Метохије, под окриљем Епархије рашко-призренске, а с циљем помоћи угроженом српском становништу у овој јужној српској покрајини.

Нажалост, иако је прибављена сва потребна и тражена документација за достављање хуманитарне помоћи из Републике Српске српском народу на Косову и Метохији, царина на граничном прелазу Сремска Рача није дозволила транспорт 3 тоне кромпира кроз Србију, па је исти, након два дана неоправданог задржавања, враћен са граничног прелаза назад у Републику Српску а преостала роба је транспортована до одредишта и без ометања ушла на Косово и Метохију.

Храна је испоручена у Прековце, општина Ново Брдо, гдје се налази централни магацин за снабдијевање шест народних кухиња које свакодневно хране 2000 људи. Дио новчаних средстава у износу од 600 €, уручен је, преко надлежног парохијског свештеника, за три породице у Призрену, док су преостала новчана средства у износу од 1190 €, уручена госпођи Светлани Стевић, за потребе материјално најугроженијих и вишечланих породица у општини Ново Брдо.

Чланице КСС су имале прилику и да се лично упознају са тешким условима живота српског народа на Косову и Метохији као и са условима у којима борави монаштво у неким од косовско-метохијских манастира.

Помоћ је са великом радошћу дочекана од стране наше браће и сестара на Косову и Метохији, а надамо се да ова акција неће бити посљедња, већ да ћемо и убудуће на дјелу показивати своје милосрђе и хришћанско човјекољубље.

23.11.2011. - Помоћ КСС Србима на Косову и Метохији
НОВОСТИ КОЛА

18.01.2020
НОВА КУЋА ЗА ПОРОДИЦУ КОКАНОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВА


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ успјешно је реализовало још једну, у низу бројних акција стамбеног збрињавања породица које живе у веома тешким условима.

Захваљујући Цицану Вучковићу из Горњег... прочитајте више

29.12.2019
MATEРИЦЕ


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ je поводом Материца након Свете Литургије подјелило присутној дјеци поклоне.

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници у Гаревцу


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева (100 КМ), КСС "Света Марија Магдалина" из Угљевика (100 КМ), КСС "Света Јелена Дечанска"... прочитајте више

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници Соколац


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева, КСС "Царица Милица" из Дервенте, КСС "Мајка Јевросима" из Брчког, КСС "Света Марија... прочитајте више

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више


Прочитајте остале новости.