НОВОСТИ КОЛА

07.07.2012
   Годишња скупштина Кола

СКУПШТИНА КСС “Света Ангелина Српска“ одржана је 07. 07 са почетком у 11. 30 сати, у црквеној сали у Горњем Црњелову.

ДНЕВНИ РЕД:

1. Извјештај о раду у 2011г и финансијски извјештај за 2011г.
2. Извјештај о акцији за Косово и Метохију,
3. Извјештај о раду 2012г (шестомјесечни)
и финансијски извјештај 2012г(шестомјесечни),
4. Активности за наредни период,
5. Разно

Скупштини је присуствовало, поред чланица и већи број домаћица, које су помагале или желе да помогну нашем раду. Око 30-35 нас је било присутних. Састанак је почео, након молитве и благослова о. Радмила.

1. Након подношења извештаја о раду у 2011г, као и финансијског извјештаја за 2011г, предсједнице Скупштине, Наде Закић, није било питања, сугестија и примједби. Тако да је једногласно усвојен овај извјештај.

2. Овај извјештај је поднијела Нада Закић, предсједница Скупштина, па пошто није било примједби, једногласно је усвојен и овај извјештај.

3. По поднесеном шестомјесечном извјештају о раду и финансијама за 2012г, пресједница Скупштине, Нада Закић, је констатовала да је једногласно усвојен и овај извјештај.

4. - договорено је да се и убудуће годишњи састанак Скупштине одржава 07. 07
- да чланарина остаје 5, 00КМ, као и до сада,
- да се уплаћује ужина за још једног ђака (сада 3 укупно),
- да се и даље купују књиге за Мару Маријану Вујић, која је одличан ђак,
- да се канцеларија која је дата нама, до славе 12. 08. доведе у функцију,
- да се идаље настави сарадња са Центром за социјални рад у Бијељини,
Опшрином и осталим установама, удружењима и КСС.
- да се у наредном периоду организују поклоничка једнодневна путовања, у Р. Српској,
- да се на славу12. 08. 2012г додијеле захвалнице, свим донаторима и организацијама које су донирале вриједност од 500, 00Км у новцу или роби.

5. – о. Радмило је дао приједлог чланицама да размисле о кумству за славу, као и да у свом окружењу обавијесте, да се тражи кум славе кола-што је и прихваћено.
- о. Радмило је прихватио да одштампа позивнице за све наше мјештане Црњелова, као и да у Бијељини у штампарији одабере захвалнице и званичне позивнице.
- да све чланице учествују у припреми хране, колико која може, као и у послужењу и дочеку гостију,
- прихваћен је приједлог да одржимо састанак крајем јула, како би се договориле о свим детаљима око припреме за славу, као и о посјети нашим мјештанима, којима смо носили било какав вид помоћи.

Пошто није било примједби ни приједлога, састанак је завршен око 13 сати. Обратио нам се о. Радмило, који нам је својим ријечима, морално и духовно још више ојачао вољу и жељу да ћемо да се још више трудимо и наставимо, заједно са њим у будуће акције.

07.07.2012. - Годишња скупштина Кола
НОВОСТИ КОЛА

18.01.2020
НОВА КУЋА ЗА ПОРОДИЦУ КОКАНОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВА


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ успјешно је реализовало још једну, у низу бројних акција стамбеног збрињавања породица које живе у веома тешким условима.

Захваљујући Цицану Вучковићу из Горњег... прочитајте више

29.12.2019
MATEРИЦЕ


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ je поводом Материца након Свете Литургије подјелило присутној дјеци поклоне.

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници у Гаревцу


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева (100 КМ), КСС "Света Марија Магдалина" из Угљевика (100 КМ), КСС "Света Јелена Дечанска"... прочитајте више

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници Соколац


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева, КСС "Царица Милица" из Дервенте, КСС "Мајка Јевросима" из Брчког, КСС "Света Марија... прочитајте више

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више


Прочитајте остале новости.