НОВОСТИ КОЛА

02.09.2013
   Поклоничко путовање у Манастир Острог

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Господина Хризостома, вјерници из Црњелова су посјетили Манастир Острог и друге светиње Црне Горе и Херцеговине.

Послије одслуженог Акатиста светом Василију Острошком у храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову, вјерници су се, предвођени јерејем Радмилом Радовић, упутили у Манастир Житомислић гдје су се поклонили моштима светих мученика Житомислићких. Након уприличеног послужења, упутили су се у Манастир Завалу, гдје су срдачно дочекани. Поред физичког окрепљења имали су прилику и да се духовно укријепе поукама оца Василија, игумана ове свете обитељи у којој се и свети Василије Острошки духовно изграђивао. На даљем путовању су посјетили цркву у селу Мркоњићима, која је изграђена на темељима родне куће светог Василија као и гроб блаженоупокојене Ане Јовановић, мајке овог великог светитеља и угодника Божијег. У поподневним часовима су обишли манастир Тврдош, у коме је свети Василије Острошки започео свој монашки подвиг, а након тога су имали прилику да посјете и Саборну цркву у Требињу. По доласку у свету обитељ Острошку поклонили су се нетљеним моштима светог Василија Острошког Чудотворца, а били су у прилици и да присутвују вечерњем богослужењу и светој Литургији под сводовима ове велике светиње и духовног извора воде живе, коме притичу вјерници из читавог свијета.

У повратку из манастира Острог, обишли су манастир Ждребаоник, гдје су се поклонили моштима светог Арсенија Сремца а потом и манастир Пиву у коме се чува дио моштију светог краља Уроша. Послије послужења, које је уприличено у овом манастиру, вјерници су се, духовно укријепљени и испуњени миром и радошћу у Духу Светом, вратили назад у Црњелово.

Нажалост, и ове године су доживјели велику непријатност на прилазном путу ка манастиру Острог, јер су радници туристичке организације општине Даниловград захтијевали наплату „излетничке“ таксе за боравак вјерника у самом манастиру, а све под пријетњом предузимања „законских мјера“ државе Црне Горе уколико то не буде учињено.

02.09.2013. - Поклоничко путовање у манастир Острог
НОВОСТИ КОЛА

18.01.2020
НОВА КУЋА ЗА ПОРОДИЦУ КОКАНОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВА


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ успјешно је реализовало још једну, у низу бројних акција стамбеног збрињавања породица које живе у веома тешким условима.

Захваљујући Цицану Вучковићу из Горњег... прочитајте више

29.12.2019
MATEРИЦЕ


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ je поводом Материца након Свете Литургије подјелило присутној дјеци поклоне.

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници у Гаревцу


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева (100 КМ), КСС "Света Марија Магдалина" из Угљевика (100 КМ), КСС "Света Јелена Дечанска"... прочитајте више

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници Соколац


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева, КСС "Царица Милица" из Дервенте, КСС "Мајка Јевросима" из Брчког, КСС "Света Марија... прочитајте више

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више


Прочитајте остале новости.