НОВОСТИ КОЛА

19.07.2014
   Подјела помоћи поплављенима

19.07.2014. године почела је подјела хуманитарне помоћи која је 15.07.2014. године стигла из Ротердама (Холандија). Хуманитарна помоћ је прикупљана и пакована при храму Свете Тројице у Ротердаму, а затим упућена у Републику Српску, у село Црњелово, како би посредством Кола српских сестара "Света Ангелина српска" из Црњелова била подјељена поплављеном становништву Семберије.

Пакете помоћи, заједно са чланицама Кола српских сестара "Света Ангелина српска" из Црњелова, 19.07.2014. године поплављеном становништву на просторима Семберије уручио је лично отац Војислав Билбија, намјесник храма Свете Тројице у Ротердаму, и главни организатор ове акције. Првога дана подјеле хуманитарне помоћи, пакети са прехрамбеним и хигијенским производима, одјећом, играчкама, школским прибором, и сл. уручени су за 13 породица у Остојићеву, 21 породицу у Доњем Бродцу, 14 породица у Велином Селу.

Подјела пакета хуманитарне помоћи настављена је и 21.07.2014. године, када су подјељени пакети за 33 породице у Велином Селу. Паковање и подјела пакета помоћи наставиће се и у наредном периоду. Пакети ће бити уручени поплављеном становништву на подручју: Велиног Села, Клиса, Остојићева, Бродца, Јелаза, Дангуба, Балатуна, Нове Јање, према списковима које су Колу српских сестара "Света Ангелина Српска" из Црњелова доставили надлежни парохијски свештеници наведених поплављених подручја.

Више од примљене материјалне помоћи, која је свакако неопходна у овим тренуцима, становнике поплављених подручја Семберије прије свега је дирнула пажња људи који су у Ротердаму прикупљали и паковали хуманитарну помоћ, а међу пакетима помоћи су се могла наћи и многобројна писма подршке и солидарности, људи који су ту помоћ донјели, а прије свега посјета свештеника Војислава Билбије који је из далеке Холандије дошао да им лично уручи помоћ, да им каже коју ријеч утјехе, да им прзжи подршки, да их охрабри, те да им јасно стави до знања да нису сами.

19.07.2014. - ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ ПОПЛАВЉЕНИМА
НОВОСТИ КОЛА

18.01.2020
НОВА КУЋА ЗА ПОРОДИЦУ КОКАНОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВА


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ успјешно је реализовало још једну, у низу бројних акција стамбеног збрињавања породица које живе у веома тешким условима.

Захваљујући Цицану Вучковићу из Горњег... прочитајте више

29.12.2019
MATEРИЦЕ


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ je поводом Материца након Свете Литургије подјелило присутној дјеци поклоне.

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници у Гаревцу


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева (100 КМ), КСС "Света Марија Магдалина" из Угљевика (100 КМ), КСС "Света Јелена Дечанска"... прочитајте више

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници Соколац


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева, КСС "Царица Милица" из Дервенте, КСС "Мајка Јевросима" из Брчког, КСС "Света Марија... прочитајте више

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више


Прочитајте остале новости.