НОВОСТИ КОЛА

22.09.2014
   ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕМУ И ПОДЈЕЛИ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ ПОПЛАВЉЕНОМ СТАНОВНИШТВУ СЕМБЕРИЈЕ

Дана, 15.07.2014. године, Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова примило је хуманитарну помоћ која је стигла из Холандије, а намјењена је поплављеном становништву са подручја Семберије. Хуманитарна помоћ је прикупљена при храму Свете Тројице у Ротердаму, у организацији свештеника Војислава Билбије, а посредством Кола српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова подјељена је поплављеном становништву на подручју: Бродца, Јелаза, Дангуба, Остојићева, Клиса, Велиног Села, а све у сарадњи са парохијским свештеницима са поплављених подручја Семберије.

Подјела пакета помоћи (хигијенски пакети, пакети са храном, одјећа, обућа, ортопедска помагала, памперси за одрасле, опрема за бебе, играчке, школски прибор, душеци, лежаји, постељина, посуђе, и још много тога што се налазило у саставу пристигле хуманитарне помоћи), вршена је према списковима поплављеног становништва које је Коло прибавило од надлежних парохијских свештеника, као и према установљеном чињеничном стању и стварним потребама поплављеног становништва, уз напомену да је Коло до тих информација дошло на основу претходног обиласка истих.

Подјела хуманитарне помоћи је почела 19.07.2014. године. Пакете помоћи, заједно са чланицама Кола српских сестара "Света Ангелина српска" из Црњелова, 19.07.2014. године поплављеном становништву на просторима Семберије уручио је лично отац Војислав Билбија, намјесник храма Свете Тројице у Ротердаму, и главни организатор ове акције. Првога дана подјеле хуманитарне помоћи, пакети са прехрамбеним и хигијенским производима, одјећом, играчкама, школским прибором, и сл. уручени су за 13 породица у Остојићеву, 20 породицу у Доњем Бродцу, 15 породица у Велином Селу.

Подјела пакета хуманитарне помоћи настављена је и 21.07.2014. године, када су подјељени пакети за 32 породице у Велином Селу, затим 27.07.2014. када је уручена помоћ за 12 поплављених домаћинстава у Велином Селу. 30.07.2014. године помоћ је подјељена за 26 породица у Клису, 03.08.2014. године за 19 породица у Остојићеву, 10.08.2014. године за 10 Породица у Доњем Бродцу, 10 породица у засеоку Дангубе, те за 11 породица у Јелазу. 17.08.2014. године чланице Кола су обишле 15 породица у Клису и истим уручиле хуманитарну помоћ. Такође, 21.08.2014. године помоћ је уручена и за 59 породица на подручју Велиног Села, а 23.08.2014. године за: 7 породица у Босанској Рачи, 14 породица у Јелазу, те 23 породице у Доњем Бродцу. Такође, помоћ је уручена и за 5 породице са подручја Црњелова, те 2 породице у Бијељини.

Дио хуманитарне помоћи који је остао неподјељен (46 пакета одјеће, 8 пакета постељине. 15 пакета обуће, 1 пакет хигијене, 6 душека, 2 кутије памперса) упућен је у ЈЗУ Психијатријска клиника Соколац. За дио хуманитарне помоћи који је остао неподјељен, а чине га: одјећа, обућа, памперс за дјецу и одрасле, играчке и школски прибор, одјећа и опрема за бебе, и сл. биће задужен Центар за социјални рад из Бијељине, а исти ће бити подјељен поплављеном, као и социјално угроженом становништву на подручју града Бијељине, а све на основу спискова које су сачиниле социјалне раднице, те исте доставиле Колу. За остатак хуманитарне помоћи (16 памперса за одрасле, електрична гријалица и пумпа за воду), биће задужено Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова

Хуманитарну помоћ која је дијељена поплављеном становништву Семберије чинили су: пакети са хигијенским средствима, пакети са храном, пакети одјеће, пакети постељине, посуђе. Акценат је стављан на породице са дјецом, па су дјеци дијељени посебни пакети са одјећом, играчкама, школским прибором. У складу са утврђеним чињеничним стањем на терену, поплављеном становништву су подјељени и: лежаји, канте јупола, теписи и стазе, шатор, те посебни пакети за бебе: постељина, бициклићи, колица, носиљке, сједе за аутомобиле, и сл.

У архиви Кола српских сестара из Црњелова налази се детаљна документација о подјели хуманитарне помоћи, а исту чине: попуњен образац Црвеног Крста са подацима о породици, броју чланова породице, адреси становања, броју телефона, те ЈМБГ и потпис лица које је примило помоћ. Такође, за свако домаћинство коме је уручена помоћ, а иста је подјељена за око 300 породица, у архиви постоји потврда са списком уручених пакета помоћи, потписана од стране: овлашћеног лица Кола, лица које је помоћ уручило, те лица које је хуманитарну помоћ примило. Копије комплетне документације ће бити достављене у Црвени Крст, као и свештенику Војиславу Билбији, заједно са ЦД-ом са фотографијама које су прављене приликом подјеле помоћи.

Чланице Кола српских сестара овом приликом се захваљују свима који су помагали у организацији и посредовању, истовару, паковању, одвозу и подјели хуманитарне помоћи, уз напомену да ће им бити уручене посебне захвалнице за њихов допринос овој великој акцији, а ријеч је о сљедећим лицима:

Посредник у Холандији:
- Александра Јелена Видаковић

Главни организатор акције:
- свештеник Војислав Билбија

Учесници при истовару шлепера:
- Раденко Ћускић,
- Андрија Вујић,
- Жарко Јеремић,
- Паћо Ружичић
- Маријан Максимовић,
- Миленко Митровић,
- Бобан Богдановић
- Љубица Видић.

Возачи – дистрибутери хуманитарне помоћи поплављеном становнишштву:
- Раденко Лазић,
- Владо и Миленко Живановић,
- Синиша Николић,
- Андрија Вујић,
- Зоран Видић,
- Микица Јевтић,
- Добрица Станић.

Припремање пакета и подјела:
Чланице КСС „Света Ангелина Српска“ Црњелово,
Горан Вучковић.

22.09.2014. - ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕМУ И ПОДЈЕЛИ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ ПОПЛАВЉЕНОМ СТАНОВНИШТВУ СЕМБЕРИЈЕ
НОВОСТИ КОЛА

18.01.2020
НОВА КУЋА ЗА ПОРОДИЦУ КОКАНОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВА


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ успјешно је реализовало још једну, у низу бројних акција стамбеног збрињавања породица које живе у веома тешким условима.

Захваљујући Цицану Вучковићу из Горњег... прочитајте више

29.12.2019
MATEРИЦЕ


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ je поводом Материца након Свете Литургије подјелило присутној дјеци поклоне.

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници у Гаревцу


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева (100 КМ), КСС "Света Марија Магдалина" из Угљевика (100 КМ), КСС "Света Јелена Дечанска"... прочитајте више

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници Соколац


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева, КСС "Царица Милица" из Дервенте, КСС "Мајка Јевросима" из Брчког, КСС "Света Марија... прочитајте више

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више


Прочитајте остале новости.