НОВОСТИ КОЛА

02.12.2014
   УСПЈЕШНО ОКОНЧАНА АКЦИЈА ИЗРАДЕ И ОПРЕМАЊА КУПАТИЛА И ПРИКЉУЧЕЊА ВОДЕ ПОРОДИЦИ ВУЧКОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВАКоло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова у 2014. години покренуло је акцију у циљу пружања помоћи породици Вучковић Споменка из Горњег Црњелова у изради и опремању купатила и прикључењу воде. Коло српских сестара је од Центра за социјални рад прибавило писмо подршке за покретање ове акције, а акција је покренута уз сагласност и уз благослов ЦО Горње и Доње Црњелово.

Четворочлана породица Вучковић Споменка из Горњег Црњелова живи у јако тешким условима У својој породичној кући нису имали купатило, нити прикључену воду. Нико од чланова породице није запослен, а ријеч је о породици чији је један члан особа са посебним потребама. Сходно томе, Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова покренуло је акцију у циљу пружања помоћи овој породици у изради и опремању купатила и прикључивању воде.

Заједничким учешћем породице Вучковић, Кола српских сестара, прилогом од 1.000,00 КМ који је уплаћен са рачуна Дома здравља у Бијељини, прилогом у раду мајстора Добрице Станића, ова акција је успјешно и брзо окончана. Израђено је и опремљено купатило, озидана сјептичка јама, урађена и кухиња, стављен ламинат, а захваљујући доброј сарадњи са АД „Водовод и канализација“ Бијељина, који су нам изашли у сусрет и у јако кратком периоду реализовали пројекат прикључења воде, породица Вучковић је добила и воду.

Ова акција је још један од показатеља да се заједничким ангажовањем, уз благослов и у сарадњи са Црквом, уз мало добре воље и труда, много тога може учинити. Још једна породица је добила боље и хуманије услове за живот, а кроз њихове славине по први пут је потекла и вода

Свим учесницима ове, као и других акција Кола, на некој од наредних свечаности ће бити уручене захвалнице, а овом приликом се захваљујемо свим приложницима, свима који подржавају акције Кола, уз неизмјерну благодарност Господу нашем Исусу Христу, коме нека је слава и хвала у вијекове вијекова. Амин!

02.12.2014. - OПРЕМЉЕНО КУПАТИЛО ПОРОДИЦИ ВУЧКОВИЋ
НОВОСТИ КОЛА

18.01.2020
НОВА КУЋА ЗА ПОРОДИЦУ КОКАНОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВА


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ успјешно је реализовало још једну, у низу бројних акција стамбеног збрињавања породица које живе у веома тешким условима.

Захваљујући Цицану Вучковићу из Горњег... прочитајте више

29.12.2019
MATEРИЦЕ


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ je поводом Материца након Свете Литургије подјелило присутној дјеци поклоне.

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници у Гаревцу


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева (100 КМ), КСС "Света Марија Магдалина" из Угљевика (100 КМ), КСС "Света Јелена Дечанска"... прочитајте више

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници Соколац


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева, КСС "Царица Милица" из Дервенте, КСС "Мајка Јевросима" из Брчког, КСС "Света Марија... прочитајте више

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више


Прочитајте остале новости.