НОВОСТИ КОЛА

02.12.2014
   СЕДМОЧЛАНА ПОРОДИЦА ЈОСИПОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВА УСЕЉЕНА ЈЕ У СВОЈ НОВИ ДОМ

20.11.2014. године новинари медијске куће РТВ Слобомир из Бијељине урадили су прилог о овој великој акцији коју је покренуло Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова, уз сагласност и благослов ЦО Горње и Доње Црњелово, као и уз подршку Центра за социјални рад из Бијељине, а која је захваљујући заједничком ангажовању породице, родбине, пријатеља, мјештана Црњелова, као и прилозима добрих људи, успјешно доведена до краја, те је седмочлана породица Јосиповић добила свој кров над главом, кров који не прокишњава, а по први пут ова породица је имала гдје да прими госте који су дошли да заједно са њима прославе њихову Крсну славу, њиховог Заштитника и Покровитеља, Светог Архангела Михајла, који је својим Благословом украсио њихов нови дом.

Подсјећамо да је за кратко вријеме урађено много тога. Прибављена је грађа, покривен стамбени објекат, омалтерисан и окречен ходник, омалтерисан, окречен и опремљен дневни боравак, прибављен шпорет и нешто ствари, стављен ламинат, прикључена струја... У току је и прикупљање прилога у школама које похађају дјеца из ове породице, а сљедеће што би требало урадити јесте: опремити купатило, омалтерисати и опремити двије дјечије собе, набавити намјештај.

Пошто је ријеч о великој акцији у коју је уложено око 7.500,00 КМ, овдје ћемо споменути имена приложника, као и људи који су учествовали у овој акцији и помогли њеној реализацији, а којима ће накнадно бити уручене захвалнице. У ову акцију Коло српских сестара из Црњелова је уложило око 3.900,00 КМ, а ријеч је о средствима сталних приложника Кола, а овдје је потребно споменути породицу Анђић Горана из Црњелова која је у овој, 2014. години уплатила прилог Колу у висини од 2.000,00 еура, те фирму ДОО „КонтоПром“ из Бијељине, која је за ову акцију Колу уплатила прилог у висини од 600,00 КМ. Миленко Крсмановић из Горњег Црњелова у овој акцији је учествовао са 2.000,00 КМ којима је плаћен рад мајстора, те набављен материјал: цемент, шљунак, креч, и сл. Такође, многи мјештани Црњелова, комшије, родбина, пријатељи, у акцији су учествовали прилогом у материјалу, намјештану или раду. МЗ Горње Црњелово приложила је ПВЦ прозоре, три велика и један мали, те нов трпезаријски сто, Младен Исаковић донирао је шест нових столица, два половна дјечија кревета, половна улазна врата, Милан Којић једна спољашња улазна врата, четвора унутрашња собна врата (половна), два половна ормара, завјесе, два половна тепиха, даску за пеглање, Миланка Живановић два половна лустера, Стево Јосповић донирао је један дио цријепа, Стојановић Драган кубик пијеска, а прилоге у свом раду дали су и мајстори: Мирко Глигић, свој рад и рад радника на покривању стамбеног објекта у вриједности од 500,00 КМ, ДОО „БИСТРИК“ Бијељина БИСТРИК рад у вриједности од 150,00 КМ на изради прозора који су код њих купљени. Такође, мајстор Добрица Станић је добровољно урадио дио радова (кречења и постављања ламината), Бошко Стевановић дио електро инсталатерских радови, као и Бошко Јеремић - дио радова на постављању ПВЦ и дрвене столарије и таванског поклопца. У ову акцију су се укључиле и школе, и то: ОШ „Свети Сава“ из Црњелова коју похађа Бранко Јосиповић, те Средња Пољопривредна школа из Бијељине коју похађа Марија Јосиповић. По школама се прикупљају новчани прилози, а разредница малог Бранка породици је донирала половно посуђе и чаше.

Заједничком акцијом свих, ова породица је добила нови дом. Дјеца сада без устручавања могу да посјећују своје пријатеље којих тако много имају, јер, како каже њихова бака, сада имају и гдје да их угосте.

Од прилога добрих другара, који се скупља по школама које похађају Бранко и Марија Јосиповић, као и од евентуалних осталих прилога наставиће се акција опремања купатила, те малтерисања и опремања двије дјечије собе чији ће прозори гледати у љепшу и извјеснију будућност за ову породицу, а њихови зидови ће бити обојени осмјесима и радошћу дјеце.

Још једно велико хвала свима који су подржали ову велику акцију, који су учинили да њихова борба постане и наша борба, па је сада и њихова радост, наша заједничка радост.

КСС „Света Ангелина Српска“ Црњелово www.youtube.com/watch?v=cEiR9Yz_9K8

Ранија вијест о акцији: www.crnjelovo.org/index.php?strana=novosti&broj=95
НОВОСТИ КОЛА

18.01.2020
НОВА КУЋА ЗА ПОРОДИЦУ КОКАНОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ ЦРЊЕЛОВА


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ успјешно је реализовало још једну, у низу бројних акција стамбеног збрињавања породица које живе у веома тешким условима.

Захваљујући Цицану Вучковићу из Горњег... прочитајте више

29.12.2019
MATEРИЦЕ


Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ je поводом Материца након Свете Литургије подјелило присутној дјеци поклоне.

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници у Гаревцу


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева (100 КМ), КСС "Света Марија Магдалина" из Угљевика (100 КМ), КСС "Света Јелена Дечанска"... прочитајте више

23.10.2019
Помоћ специјалноJ болници Соколац


KСС "Света Ангелина Српска" из Црњелова" по благослову духовника Кола о. Радмила Радовића и из учешће КСС "Света Петка Трнова" из Пелагићева, КСС "Царица Милица" из Дервенте, КСС "Мајка Јевросима" из Брчког, КСС "Света Марија... прочитајте више

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више


Прочитајте остале новости.